Bedenk plannen om de leefomgeving te verbeteren of te verduurzamen!

8 september - Doe mee met de prijsvragen Mooi Op Eigen Kracht (MOEK) en Duurzaam Op Eigen Kracht (DOEK)!

moek en doek

Met de prijsvragen Mooi Op Eigen Kracht (MOEK) en Duurzaam Op Eigen Kracht (DOEK) maakt u als buurt, dorp, wijk, (sport[1]buurt-)vereniging, straat, school, (kerkelijke) organisatie, jeugd- jongerencentra etc., kans op een deel van de prijzenpot als u met elkaar een plan bedenkt waarbij uw leefomgeving verbetert en/of duurzamer wordt.

Wat is het?

De prijsvraag MOEK benadrukt dat het gaat om een ‘mooie’ omgeving waarin ‘op eigen kracht’ veel gerealiseerd kan worden. Terwijl het bij DOEK gaat om een duurzame omgeving waarin ‘op eigen kracht’ veel gerealiseerd wordt.

Plannen

De plannen kunnen uiteenlopend van aard zijn. Enkele voorbeelden voor MOEK: het aanpassen van een dorpshuis, het plaatsen van een duiventil, een speelweide voor kinderen en voor DOEK: een voedselbos, verduurzamen van een sportpark, een duurzaamheidsmarkt. Bij beide prijsvragen is het belangrijk dat de plannen bijdragen aan een mooie / duurzamere leefomgeving en de onderlinge band van de inwoners van Midden-Drenthe versterkt. Daarnaast moeten de plannen breed gedragen zijn en grotendeels via zelfredzaamheid tot stand komen.

Prijzenpot

Meedoen betekent kans maken op (een deel) van de prijzenpot van € 30.000,- per prijsvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de beste plannen. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de plannen. Zaterdag 4 november 2023 staat in het teken van MOEK en DOEK. Dan vinden de presentaties van de plannen plaats en worden de prijswinnaars bekend gemaakt in het gemeentehuis in Beilen.

Voorwaarden en meedoen

Uw plan moet wél aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze zijn voor moek hier te vinden en voor doek hier.

Bedenk een plan en lever deze uiterlijk 1 oktober 2023 in via de aanmeldpagina's op deze website: hier voor moek en hier voor doek!

Meer weten?

Heeft u vragen over de prijsvragen? Neem dan contact op met de dorpscontactambtenaren Nathalie Hommes via (0593) 53 93 73 of Gerard Epping via (0593) 53 92 86.