Gemeente Midden-Drenthe gebruikt Zivver om beveiligd te mailen

15 maart - Vanaf 21 maart 2023 verstuurt de gemeente Midden-Drenthe privacygevoelige informatie via Zivver.

De gemeente Midden-Drenthe hecht grote waarde aan het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met privacygevoelige informatie. Vanaf 21 maart 2023 versturen wij deze informatie via de beveiligde mailomgeving van Zivver.  

Dit programma versleutelt e-mailberichten met vertrouwelijke inhoud, zoals BSN-nummers of andere privacygevoelige gegevens. Op deze manier zorgen we ervoor dat de inhoud alleen door de juiste ontvanger gelezen kan worden.  

Wat merkt u van het gebruik van Zivver? 

Als u een bericht ontvangt van de gemeente Midden-Drenthe met (persoons)gevoelige informatie, dan krijgt u een e-mail met een link naar een webpagina van Zivver. Daarnaast krijgt u via de mail of op uw telefoon een code die u nodig heeft om deze e-mail te kunnen openen. Na het invoeren van deze code kunt u in de veilige omgeving van Zivver de e-mail en eventuele bijlage lezen, beantwoorden en doorsturen. De exacte uitleg over hoe u dit doet, ontvangt u ook als u voor het eerst een mail via Zivver van ons ontvangt.  

Bericht automatisch verwijderd 

Na zes maanden wordt de e-mail automatisch verwijderd voor zowel de verstuurder als de ontvanger. We willen hiermee voorkomen dat een e-mail met gevoelige informatie voor altijd beschikbaar blijft.  

Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u terecht op Middendrenthe.nl/zivver of neem contact op met de gemeente via (0593) 53 92 22.