Kledingbank, Voedselbank en Humanitas krijgen nieuw onderkomen

16 maart - De kledingbank en Voedselbank krijgen een nieuw pand aan de Weversstraat 18 in Beilen (voormalige Scapino-pand). Zij delen het pand straks met vrijwilligersorganisatie Humanitas. Binnenkort start de verbouwing.

Foto van het nieuwe onderkomen van kledingbank, Voedselbank en Humanitas

Samenwerken

Bij de invulling van het pand aan de Weversstraat is gekeken naar kansen voor samenwerking. Door Humanitas samen met de Stichting Voedselbank Hart van Drenthe aan de Weversstraat te vestigen, wordt ondersteuning op het gebied van geldzorgen uitgebreid en laagdrempeliger gemaakt. De locatie speelt een verbindende rol tussen verschillende organisaties. Op termijn kunnen inwoners hier ook andere partijen vinden. Anneke Stevens, secretaris van Humanitas: 'Wij streven ernaar om op deze manier samen met andere maatschappelijke organisaties een laagdrempelige ondersteuning te verlenen aan de inwoners van onze gemeente.'

Inloop

Het nieuwe onderkomen wordt een ruimte waar inwoners informatie kunnen krijgen over maatschappelijke en financiële steun, en waar ze ook terecht kunnen voor een kopje koffie. Bij bepaalde vragen worden mensen direct geholpen. Denk daarbij aan hulp bij aangifte belasting, specifieke toeslagen etc. Voor andere zaken wordt er samen met de inwoner gekeken waar diegene het beste terecht kan, zoals bij de budgetconsulenten bij betaalproblemen of beginnende schulden.

Het pand biedt daarnaast ruimte voor kortlopende initiatieven. Op deze wijze kan er sneller ingespeeld worden op actuele thema’s. Daarbij denkt Humanitas bijvoorbeeld aan de activiteiten rondom de opvang van de Oekraïners.

Wethouder Jan Schipper: 'Na een intensieve zoektocht ben ik blij dat we nu zo’n prachtplek hebben kunnen vinden voor deze mooie organisaties. Hier kunnen ze weer jaren vooruit!” Wim Oosting, voorzitter van de Voedselbank: 'Gelukkig kunnen we nu naar een waardig onderkomen zonder nattigheid en lekkage en vooral … geen kou meer. Onze vrijwilligers kunnen hun thermokleding thuis laten en dat verdienen ze!'