Midden-Drenthe bedankt de afvalhelden

10 maart - De afvalhelden van Midden-Drenthe zijn van 6 tot en met 12 maart, tijdens de Week van de Afvalhelden, in het zonnetje gezet.

Kinderen maakten kleurplaten en knutselwerkjes en vrijdag 10 maart werden de afvalhelden getrakteerd op een lunch bij de Milieustraat in Beilen.

Wethouder Jan Schipper: “Het lijkt zo gewoon dat ons afval wekelijks wordt opgehaald. Maar dat mogen we best eens wat extra waarderen. We vinden het als gemeente dan ook heel belangrijk om jaarlijks mee te doen aan de landelijke campagne Week van de Afvalhelden. Een mooi moment om de chauffeurs op de vuilnisauto en de medewerkers van de gemeente die zich met afval bezighouden, in het zonnetje te zetten”.

Kleurplaten en knutselwerkjes

Ook veel basisschoolkinderen uit Midden-Drenthe hielpen mee om de chauffeurs van de vuilnisauto te verrassen. Zij maakten mooie knutselwerkjes en kleurplaten, die ze tijdens de actieweek op de afvalcontainers plakten. Uiteindelijk won Noah Zinger uit Beilen hiermee een bijzondere prijs, hij mag samen met iemand anders een keer meerijden op de vuilnisauto.