Midden-Drenthe verlaagt OZB-tarief

8 februari - Eind februari heeft Midden-Drenthe de aanslagen gemeentelijke belastingen en de WOZ-beschikkingen verstuurd.

belastingen

De WOZ-waarden gaan omhoog, doordat de woningprijzen tussen 1 januari 2022 en 1 januari 2023 zijn gestegen. Dit betekent dat de kosten ook omhoog gaan. Om deze kostenstijging niet volledig bij de inwoners terecht te laten komen, komt de gemeente hen tegemoet door de Onroerend Zaak Belasting (OZB) te verlagen.

Meer mensen komen in aanmerking voor kwijtschelding

Wethouder Rieja Raven: ‘We vinden het belangrijk om onze inwoners tegemoet te komen, nu alle kosten zijn gestegen. Dit doen we door de Onroerend Zaak Belasting te verlagen. Mensen met een smalle beurs (laag inkomen en weinig vermogen) hoeven de gemeentelijke belasting niet te betalen. 

Net als in 2023 geldt in 2024 een hogere vermogensgrens voor deze kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Dit betekent dat meer inwoners in aanmerking komen, en de belastingen niet hoeven te betalen. Voor een alleenstaande met pensioengerechtigde leeftijd is bijvoorbeeld de vermogensgrens verhoogd van 1422 euro naar 2922 euro.’ 

Komt u in aanmerking voor kwijtschelding?

Inwoners met een laag inkomen én weinig tot geen vermogen, komen mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen.  Kijk op www.middendrenthe.nl/belastingen voor de voorwaarden en meer informatie over de gemeentelijke belastingen.