Prijsuitreiking HackShield in Hoogeveen

25 april - Op woensdag 24 april vond de prijsuitreiking plaats van het spel HackShield. HackShield leert kinderen zichzelf en mensen om hen heen te beschermen tegen online gevaren. Wie de afgelopen tijd de meeste punten verzamelde, maakte kans op mooie prijzen.

Links: de prijswinnaars uit Midden-Drenthe, Feline en Jort; rechts: alle prijswinnaars uit de gemeenten Midden-Drenthe, De Wolden en Hoogeveen

Links: de prijswinnaars uit Midden-Drenthe, Feline en Jort; rechts: alle prijswinnaars uit de gemeenten Midden-Drenthe, De Wolden en Hoogeveen

Bij de prijsuitreiking waren de winnaars aanwezig uit de gemeenten Midden-Drenthe, De Wolden en Hoogeveen. De uitreiking vond plaats in het politiebureau in Hoogeveen. Martin Vos, digitaal wijkagent van de politie, verzorgde het programma.

Degene met de meeste punten in zijn of haar gemeente won een Nintendo Switch. De tweede prijs was een cadeaubon van € 50. Naast hun prijs, kregen alle winnaars een HackShield-speldje, waarmee ze officieel Cyber Agent zijn geworden.

Over HackShield

HackShield is een online game waarin kinderen van 8 tot 12 jaar spelenderwijs om leren gaan met de gevaren op internet. Tijdens het spelen, leren ze bijvoorbeeld over hackers en phishing. Ook thema’s als sexting en cyberpesten komen in het spel voorbij.

Het spel werd vanaf februari gepromoot door de gemeenten Midden-Drenthe, De Wolden en Hoogeveen en door de politie. Volgend jaar willen de gemeenten en de politie weer een actie starten om kinderen kennis te laten maken met de gevaren van het internet.