Oons Huus Smilde sluit per 1 juni

8 mei - Afspraken met de Sociaal Raadsvrouw en afspraken met medewerkers van de gemeente (bijvoorbeeld van het team Inkomen, Werk en Onderwijs) blijven in Smilde. Welzijnswerk en Actium kunt u voortaan op andere plekken in Smilde vinden.

In het Dorpshuis in Smilde is in oktober 2022 een pilot gestart onder de naam Oons Huus. De pilot was bedoeld om onze dienstverlening dichtbij de inwoners te brengen. Dit deden we samen met Welzijnswerk Midden-Drenthe, de Sociaal Raadsvrouw (Sedna) en Actium. Na evaluatie bleek dat sommige dingen goed werkten, zoals hulp bij inkomen, werk en onderwijs en de afspraken met de Sociaal Raadsvrouw. Andere zaken, zoals hulp van Welzijnswerk Midden-Drenthe en Actium, werden niet veel gevraagd. Daarom stoppen we daarmee.

Wat blijft in Smilde?

Afspraken met de Sociaal Raadsvrouw en afspraken met medewerkers van de gemeente (bijvoorbeeld van het team Inkomen, Werk en Onderwijs) blijven in Smilde. Welzijnswerk en Actium kunt u voortaan op andere plekken in Smilde vinden.

Voor alle andere afspraken met de gemeente kunt u vanaf 1 juni weer in Beilen terecht in het gemeentehuis. De naam Oons Huus verdwijnt.

Heeft u nog vragen over dit bericht of over waar u terecht kan met uw vragen? Bel met de gemeente via 0593) 53 92 22. Zij helpen u graag verder.