Park Hooghalen ontruimd om chloorgas

5 maart - Huizenpark Het Groote Zand in Hooghalen is dinsdagochtend deels ontruimd nadat er chloorgas was vrijgekomen. Dit gebeurde om tien voor half tien bij het mengen van vloeistoffen voor het zwembad op het park. Eén persoon raakte hierbij gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Brandweerauto bij afzetlint

In een straal van 400 meter rond het zwembad hebben politie en brandweer bewoners geëvacueerd. Ook twee huizen buiten het park zijn ontruimd. Bewoners worden opgevangen in Café Boszicht aan de Hoofdstraat 53 in Hooghalen.

Door een chemische reactie raakte een vloeistof in een ketel oververhit. Voor vragen over het incident kunt u bellen met Marcel van Zon van de gemeente: 0593-539482.

Zodra bekend is wanneer mensen weer terug naar hun huis kunnen, melden we het hier en op onze pagina's op Facebook en X.

Update 17.19 uur: 

Door een chemische reactie raakte een vloeistof in een ketel oververhit. De brandweer liet in de loop van de dag het vrijkomende chloorgas gecontroleerd ontsnappen. Er is meermalen een scherm van water opgetrokken, zodat het gas kon neerslaan. Er moesten ook vloeistoffen worden weggepompt.

Dit alles neemt veel tijd in beslag. De bewoners kunnen naar verwachting in de loop van de avond weer naar hun huizen. Zodra er groen licht voor is, plaatsen we dat hier op de website en op Facebook en X.

Voor overige vragen kunt u bellen met Marcel van Zon van de gemeente: 0593-539482.

Update 18.55 uur:

Vanaf 18.45 uur kunnen alle bewoners weer terug naar hun huis.