Parkeer fietsen maximaal 5 weken op station Beilen

17 april - Het is vervelend als fietsenrekken gebruikt worden door fietsen die zijn achtergelaten. Om overlast te voorkomen, gaat de gemeente fietsen weghalen die te lang op het station staan.

Foto van de fietsenrekken op station Beilen

Medewerkers van de gemeente gaan kaartjes vastmaken aan fietsen op station Beilen. Fietsen met kaartjes die er na 5 weken nog staan, brengen we naar de milieustraat in Beilen. Daar kunt u uw fiets vervolgens weer ophalen.

Kapotte fietsen blijven korter staan

Fietsen die meerdere onderdelen hebben die missen of kapot zijn, blijven 3 weken staan. Denk bijvoorbeeld aan fietsen zonder zadel, met een lekke band en zonder lichten. Fietsen met bijvoorbeeld alleen een lekke band zien we niet meteen als ‘kapot’. Die mogen dus wel gewoon 5 weken op het station blijven staan.

Goede fietsen blijven langer staan

Fietsen die er perfect uitzien en waar helemaal niets mee aan de hand is, worden niet na 5 weken weggehaald.

Weggehaalde fiets terugkrijgen

Op de milieustraat bewaart de gemeente weggehaalde fietsen 13 weken. Tijdens deze periode kunt u uw fiets gratis op komen halen. Als u uw fiets ophaalt, moet u uw fietssleutel of de kassabon van uw fiets laten zien. Zo weten wij dat het echt uw fiets is. Als u uw fiets na 13 weken nog niet heeft opgehaald, gaan wij ervan uit dat u hem niet meer terug wilt. De fiets is vanaf dat moment van de gemeente.