Leerlingenvervoer

Als uw kind niet zelfstandig naar school kan, is er voor uw kind leerlingenvervoer. Bijvoorbeeld bij ziekte, een handicap of gedragsproblemen. Soms kan uw kind hier ook gebruik van maken omdat de school ver weg is. U vraagt voor elk nieuw schooljaar opnieuw leerlingenvervoer aan. U vraagt leerlingenvervoer online aan met DigiD.

Goed om te weten

Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij een besluit of u in aanmerking komt voor leerlingenvervoer. U ontvangt uiterlijk binnen 8 weken een beslissing op uw aanvraag. U kunt geen leerlingenvervoer aanvragen voor een periode die al is geweest.

Lukt het u niet om leerlingenvervoer online aan te vragen, neem contact op met ons team Inkomen, Werk & Onderwijs via (0593) 53 92 22 of leerlingenvervoer@middendrenthe.nl.

Wat zijn de voorwaarden

  • Uw kind woont in de gemeente Midden-Drenthe
  • Uw kind kan vanwege een handicap of de afstand niet zelf naar school reizen
  • Uw kind zit op een school die meer dan 6 kilometer (enkele reis) van het huisadres ligt. Deze voorwaarde geldt niet als uw kind vanwege een handicap niet zelfstandig kan reizen

Soorten leerlingenvervoer

  • Eigen vervoer: u krijgt een vergoeding voor het zelf wegbrengen en ophalen van uw kind
  • Aangepast vervoer: uw kind reist tussen huisadres en school in een taxi(busje)
  • Vergoeding voor de kosten van openbaar vervoer (OV), voor kinderen tot 9 jaar ook met begeleiding
  • Vergoeding voor vervoer via Stichting Leerlingenvervoer Beilen. Voor kinderen die naar de gereformeerde basisschool De Cirkel in Assen gaan

Wijziging doorgeven

Meld van tevoren als het leerlingenvervoer van uw kind verandert. Bijvoorbeeld als u ergens anders gaat wonen of uw kind naar een andere school gaat. U geeft de wijziging door via e-mail, een brief of de telefoon: 

Team Inkomen, Werk & Onderwijs 
Postbus 24
9410 AA Beilen
Telefoon: (0593) 53 92 22
E-mail: leerlingenvervoer@middendrenthe.nl