Bosbegraafplaats Witteveen

De bosbegraafplaats is een apart gedeelte van de begraafplaats Witteveen. De bosbegraafplaats heeft een natuurlijke sfeer. De graven liggen verspreid tussen de bomen en struiken. Samen met de beheerder kunt u een plek op de bosbegraafplaats uitzoeken. De graven worden dus niet op volgorde van nummer uitgegeven. Ook mensen die buiten de gemeente Midden-Drenthe wonen kunnen op de natuurbegraafplaats Witteveen begraven worden.

 

Bedekking bosgraven 

De bedekking van de graven moet passen bij de natuurlijke sfeer van de begraafplaats. Zo mogen er uitsluitend graftekens van ongeverfd hout, zwerfkeien of maaskeien worden geplaatst. De hoogte van de grafbedekking is maximaal 1,50.

Beplanting  

Een bosgraf mag beplant worden. Ook daarbij geldt dat de beplanting moet passen bij het karakter en de sfeer van het bos. De planten mogen verwilderen maar buurgraven mogen er geen last van hebben. Eenjarige bloemen zijn niet toegestaan.

Contact

Wilt u meer informatie over begraven op de bosbegraafplaats, neem dan contact op met de begraafplaatsbeheerder of de gemeente:

Meer informatie

Tarieven begraafplaats

Foto's bosbegraafplaats Witteveen