Rijbewijs

U kunt uw rijbewijs online verlengen via de RDW. Als u online verlengt, hoeft u maar 1 keer in plaats van 2 keer naar het gemeentehuis te komen. U kunt uw rijbewijs na 2 werkdagen bij ons afhalen. U krijgt een e-mail van de RDW als uw rijbewijs klaar is. U hoeft geen afspraak te maken voor het afhalen van uw rijbewijs.

Verlengen of aanvragen bij de gemeente

U vraagt voor het eerst een rijbewijs aan. Of u verlengt liever niet online via de RDW. Regel het dan via de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. Maakt u liever telefonisch een afspraak, neem dan contact op via (0593) 53 92 22.

Een rijbewijs kunt u alleen zelf aanvragen en afhalen.

U moet meenemen:

  • Uw oude rijbewijs
  • Heeft u geen rijbewijs, dan een ander geldig legitimatiebewijs
  • 1 kleurenpasfoto van maximaal 6 maanden oud die voldoet aan eisen van een pasfoto

U kunt uw rijbewijs na 5 werkdagen afhalen op het gemeentehuis in Beilen.

Gezondheidsverklaring

Soms heeft u een gezondheidsverklaring nodig als u een rijbewijs wilt aanvragen of verlengen. Bijvoorbeeld als u 75 jaar of ouder bent of een groot rijbewijs heeft. Op CBR.nl ziet u of u een gezondheidsverklaring nodig heeft.

Snel een rijbewijs nodig

U kunt uw rijbewijs sneller afhalen met een spoedaanvraag. Als u uw spoedaanvraag voor 14:30 uur doet, kunt u het rijbewijs de volgende werkdag afhalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten.

Rijbewijs kwijt of gestolen

Als uw rijbewijs kwijt of gestolen is, dan kunt u dit online melden bij de RDW (DigiD nodig). Neem een bewijs van deze melding mee naar het gemeentehuis bij de aanvraag van een nieuw rijbewijs.

U kunt ook een verklaring van vermissing afleggen op het gemeentehuis. 

Wat kost het

Soort aanvraag Kosten
Standaard aanvraag € 51,10
Spoedaanvraag € 90,75
Gezondheidsverklaring € 41

Meer informatie

Veilige kopie met de KopieID-app

Gebruik de KopieID-app op uw telefoon voor het veilig kopiëren van een identiteitsdocument zoals paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. De app maakt zelf een foto en herkent welke gegevens op het document staan. De app kan gegevens wegstrepen die niet noodzakelijk zijn voor de ontvanger. Dankzij de KopieID-app is het moeilijker om ermee te frauderen. U kunt de KopieID-app downloaden in de App Store of download de KopieID-app in de Google Play Store