Veilig e-mailen via ZIVVER

Gemeente Midden-Drenthe maakt gebruik van ZIVVER om beveiligd te kunnen mailen. ZIVVER versleutelt e-mailberichten met vertrouwelijke inhoud, zoals BSN-nummers of andere privacygevoelige gegevens. Zo zorgen we ervoor dat de inhoud alleen door de juiste ontvanger gelezen wordt. U kunt ook een bericht naar de gemeente sturen via ZIVVER. Bijvoorbeeld omdat u gevoelige persoonsgegevens naar ons toe wilt sturen.

Bericht openen dat via ZIVVER is verstuurd

Als u van ons een beveiligde e-mail ontvangt, dan krijgt u een notificatiebericht van ZIVVER in uw mailbox. In dit bericht ziet u ook het logo van de gemeente Midden-Drenthe. U opent het bericht door op de blauwe knop te klikken met de tekst ‘Open Bericht’. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de webpagina van Zivver.

Code of wachtwoord nodig

Om vervolgens de beveiligde informatie te openen, heeft u een code of wachtwoord nodig. Op deze manier weten we zeker dat alleen de juiste ontvanger het bericht kan lezen. De code kunt u op 3 manieren ontvangen via:

  • Sms
  • E-mail
  • Contactpersoon bij gemeente Midden-Drenthe

Na het invoeren van de code of het wachtwoord kunt u het bericht lezen. 

Geen toegangscode ontvangen

Neem dan contact op met de afzender van het bericht.

Reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd

U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Deze pagina lijkt op een mailprogramma. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. Als u wilt kunt u ook een bijlage toevoegen via de paperclip-knop. U verzendt uw reactie door op de verzendknop te klikken. Als hier weer een reactie op komt, ontvangt u een notificatie via de e-mail in uw eigen mailbox. Door het gebruik van ZIVVER, kunt u erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met uw privacy omgaan.

Waarom veilig e-mailen

Wij hechten grote waarde aan het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met privacygevoelige informatie. Omdat verzending via ‘gewone’ e-mail steeds kwetsbaarder is, versturen wij (persoons)gevoelige informatie via de beveiligde mailomgeving van ZIVVER. U hoeft hier geen account voor aan te maken. ZiIVVER stuurt u nooit reclame toe.