Lievingerveld

Dicht bij de dorpskern van Beilen ligt Lievingerveld. Deze ontwikkellocatie is anders dan andere woningbouwlocaties en is bijzonder in Nederland: bewoners mogen namelijk veel zelf bepalen bij het bouwen van hun woning. Als gemeente geven we veel vrijheid maar verwachtten tegelijkertijd veel initiatief van de bewoners.

150 woningen

Lievingerveld is ongeveer 22 hectare groot. Er worden zo’n 150 woningen gebouwd. Het buurtschap Lieving, met enkele (agrarische) bedrijven, grenst aan Lievingerveld. Het treinstation ligt op ongeveer 1 kilometer afstand, evenals het winkelcentrum van Beilen. Door het gebied kronkelt een weg dat veelal door fietsers wordt gebruikt. De aansluiting op de A28 en N381 is op 5 autominuten van Lievingerveld. 

Zelf paden, groen en energievoorzieningen bepalen

Bewoners krijgen veel vrijheid bij het bouwen van hun droomhuis. Er zijn een paar spelregels waar nieuwe bewoners zich aan moeten houden. Die spelregels gaan over de verhouding tussen het woonvlak en de ruimte daar omheen. Maar ook over de bouwhoogte, de ontsluiting van de kavel en de verkaveling. 

Samengevat: met een minimum aan spelregels en voorwaarden creëren bewoners hun eigen omgeving waar u woont. Samen met de buren zijn bewoners zelf verantwoordelijk voor de aanleg van paden, het groen en de nutsvoorzieningen als energie en water. Bewoners bepalen hoe de openbare ruimte eruit komt te zien.

Contact

Vragen of meer informatie, neem contact op met de gemeente via gemeente@middendrenthe.nl 

Meer informatie

Lievingerveld.nl voor nieuws en activiteiten in Lievingerveld

Foto's