Trouwambtenaar kiezen

Een trouwambtenaar sluit een huwelijk of registreert een partnerschap. Midden-Drenthe heeft 3 trouwambtenaren. De trouwambtenaren stellen zich voor en vertellen wat over zichzelf. Kies de trouwambtenaar die het beste bij u past.  

Wat moet u weten

Alleen als u kiest voor een uitgebreide ceremonie, kunt u een trouwambtenaar kiezen. U geeft dit aan in uw melding huwelijk of geregistreerd partnerschap. We houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur. Als uw voorkeur niet beschikbaar is, nemen wij contact met u op. Als u geen keuze maakt, kiezen wij een trouwambtenaar voor u.

Wil Hoogsteder

Meer dan woorden alleen 

‘Trouwen of een partnerschapsregistratie aangaan is een mooie en ook belangrijke gebeurtenis. Het bruidspaar dat ik mag trouwen of als geregistreerd partners mag verbinden kan een ontspannen en respectvolle ceremonie verwachten. 

Voor een kennismaking maak ik graag een afspraak met jullie. Op basis van dit gesprek hoop ik jullie beter te leren kennen om daarna jullie verhaal op unieke en creatieve wijze te verwoorden met humor, gevoel en ontroering. 

Mijn naam is Wil Hoogsteder, met veel plezier trouwambtenaar in dienst van de gemeente Midden-Drenthe.’ 

Liesbeth Klomp

Elke keer weer bijzonder

‘Mijn naam is Liesbeth Klomp, getrouwd, woonachtig in Assen en ik ben sinds 2011 trouwambtenaar burgerlijke stand van de gemeente Midden-Drenthe. Voor mij is het elke keer weer bijzonder om een huwelijk te mogen voltrekken, dit is elke keer anders en telkens spannend. Het is een speciaal en serieus moment. 

Het nut van een lange toespraak zie ik niet in. Liever houd ik een kort maar pakkend verhaal met daarin een afwisseling van humor en ernst. Hoe jullie in het leven staan, dat is voor mij belangrijk in de ceremonie. 

Graag kom ik daarom bij jullie op bezoek om elkaar wat beter te leren kennen.’ 

Tina de Jong

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! 

‘Op het moment dat jullie dit lezen, zijn jullie vast bezig met de voorbereidingen van deze speciale dag. Een belangrijk onderdeel van de trouwdag is de ceremonie: hét moment waarop je elkaar het ja-woord geeft. 

Natuurlijk willen jullie hierbij een toespraak waarin je jezelf herkent en waar je later met een glimlach aan terug denkt. Het is een officieel moment, maar je moet ook jezelf kunnen zijn. Ik voel me vereerd als ik bij jullie huwelijksdag betrokken mag zijn als trouwambtenaar. 

Mijn naam is Tina de Jong en ik woon in Hijken. In het dagelijks leven werk ik als adviseur op gebied van water- en klimaatverandering. En als trouwambtenaar heb ik de meest mooie (bij)baan die ik me kan wensen!’ 

Eigen trouwambtenaar

U kunt ook een trouwambtenaar van een andere gemeente regelen. Die persoon moet als trouwambtenaar beëdigd zijn. Hiervoor doet u minimaal 8 weken voor uw huwelijk een verzoek Trouwambtenaar andere gemeente. U betaalt € 252 extra kosten.