Trouwambtenaar kiezen

Een trouwambtenaar sluit een huwelijk of registreert een partnerschap. Midden-Drenthe heeft een aantal trouwambtenaren. De trouwambtenaren stellen zich voor en vertellen wat over zichzelf. Kies de trouwambtenaar die het beste bij u past.  

Wat moet u weten

Alleen als u kiest voor een uitgebreide ceremonie, kunt u een trouwambtenaar kiezen. U geeft dit aan in uw melding huwelijk of geregistreerd partnerschap. We houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur. Als uw voorkeur niet beschikbaar is, nemen wij contact met u op. Als u geen keuze maakt, kiezen wij een trouwambtenaar voor u.

Liesbeth Klomp

Elke keer weer bijzonder

‘Mijn naam is Liesbeth Klomp, getrouwd, woonachtig in Assen en ik ben sinds 2011 trouwambtenaar burgerlijke stand van de gemeente Midden-Drenthe. Voor mij is het elke keer weer bijzonder om een huwelijk te mogen voltrekken, dit is elke keer anders en telkens spannend. Het is een speciaal en serieus moment. 

Het nut van een lange toespraak zie ik niet in. Liever houd ik een kort maar pakkend verhaal met daarin een afwisseling van humor en ernst. Hoe jullie in het leven staan, dat is voor mij belangrijk in de ceremonie. 

Graag kom ik daarom bij jullie op bezoek om elkaar wat beter te leren kennen.’ 

Tina de Jong

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! 

‘Op het moment dat jullie dit lezen, zijn jullie vast bezig met de voorbereidingen van deze speciale dag. Een belangrijk onderdeel van de trouwdag is de ceremonie: hét moment waarop je elkaar het ja-woord geeft. 

Natuurlijk willen jullie hierbij een toespraak waarin je jezelf herkent en waar je later met een glimlach aan terug denkt. Het is een officieel moment, maar je moet ook jezelf kunnen zijn. Ik voel me vereerd als ik bij jullie huwelijksdag betrokken mag zijn als trouwambtenaar. 

Mijn naam is Tina de Jong en ik woon in Hijken. In het dagelijks leven werk ik als adviseur op gebied van water- en klimaatverandering. En als trouwambtenaar heb ik de meest mooie (bij)baan die ik me kan wensen!’ 

Jony van Hijum

Een persoonlijke en mooie ceremonie

'Op dit moment zijn jullie waarschijnlijk volop bezig met de voorbereidingen voor één van de mooiste dagen van jullie leven. De dag waarop jullie naar elkaar, in het bijzijn van de mensen die belangrijk zijn voor jullie, uitspreken dat jullie samen verder het leven willen delen. Mijn naam is Jony van Hijum, ik woon in Beilen en als één van de jongste trouwambtenaren van de gemeente Midden-Drenthe hoop ik met veel frisse energie jullie een mooie dag te mogen bezorgen. 

Ik ben echt een mensenmens, betrokken en behulpzaam, en altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter mensen. Geen verhaal is hetzelfde, geen dag is hetzelfde. Daarom wil ik heel graag weten waarom jullie voor elkaar hebben gekozen, hoe jullie elkaar ontmoet hebben en natuurlijk ook hoe jullie deze dag voor je zien. Het belangrijkste is dat jullie uiteindelijk met een lach kunnen terugkijken op een persoonlijke en mooie ceremonie. En daar help ik jullie graag bij.' 

Rosanne Feijen

Ieder liefdesverhaal is uniek!

'Allereerst, gefeliciteerd met jullie aanstaande huwelijk! Jullie grote dag wordt vast een groot feest. En het lijkt mij leuk om daar aan bij te mogen dragen met een persoonlijke ceremonie.

Jullie liefdesverhaal is net zo uniek als jullie zelf, en ik sta te popelen om het op een manier te vertellen die helemaal bij jullie past. Tijdens een kennismakingsgesprek hoor ik graag jullie wensen en ideeën. Open-minded en enthousiast luister ik naar wat jullie in gedachten hebben voor jullie speciale dag. Persoonlijk en met een vleugje humor brengen we die lach en traan precies op de juiste plek.

Mijn naam is Rosanne Feijen, en sinds 2015 woon ik samen met mijn man in Bovensmilde. In de zomer van 2018 stapten wij zelf in het huwelijksbootje, en geloof me, het was een van de mooiste dagen ooit!

Succes met alle voorbereidingen en ik hoop dat we elkaar binnenkort spreken. Ik kijk er al naar uit om jullie beter te leren kennen en samen iets onvergetelijks te creëren!'

Eigen trouwambtenaar

U kunt ook een trouwambtenaar van een andere gemeente regelen. Die persoon moet als trouwambtenaar beëdigd zijn. Hiervoor doet u minimaal 8 weken voor uw huwelijk een verzoek Trouwambtenaar andere gemeente (Lees voor)(pdf, 0.3 MB) . U betaalt € 252 extra kosten.