Mantelzorg

U bent mantelzorger als u vrijwillig voor lange tijd zorgt voor een familielid, vriend(in) of kennis die ziek is of een beperking heeft. Mantelzorgers zijn belangrijk voor onze samenleving. Mensen die zorg nodig hebben kunnen zo langer thuis blijven wonen.

Hulp bij mantelzorg

Als u mantelzorg geeft is het soms moeilijk om werk, privé en zorg te combineren. U kunt last krijgen van stress of zelfs van een burn-out. Als gemeente ondersteunen wij onze mantelzorgers. Dit gebeurt via Welzijnswerk Midden-Drenthe. Daar kunt u terecht voor ondersteuning, advies en meer informatie over mantelzorg.

Mantelzorg en betaalde baan

U bent mantelzorger en heeft daarnaast een betaalde baan. Dat kan best lastig zijn. De consulent Mantelzorg kan u helpen om zorg en werk op een gezonde manier te combineren. Neem contact op met de consulent via mantelzorg@welzijnswerkmd.nl.

Contact

Als u contact wilt met een mantelzorgpunt bij u in de buurt, mail naar mantelzorg@welzijnswerkmd.nl.   

U kunt ook bellen naar (088) 16 51 200.

Andere mantelzorgers ontmoeten

Onze gemeente telt veel mantelzorgers. Welzijnswerk Midden-Drenthe en Contactpunt Mantelzorg Midden-Drenthe organiseren regelmatig bijeenkomsten voor mantelzorgers. U ontmoet andere mantelzorgers en deelt ervaringen, informatie en advies met elkaar.